Успех за родните сноуборд надежди в пети кръг от Световния сноуборд тур за деца и младежи  2

Отлично представяне и 3 медала за българските състезатели по слоупстайл
по статията работи: biznews.bg
Успех за родните сноуборд надежди в пети кръг от Световния сноуборд тур за деца и младежи

През изминалия уикенд в Арена Платос, Румъния се проведе 5 кръг от Световните Сноуборд Серии за деца и младежи в дисциплина слоупстайл, в който взеха участие и 3 родни представители.

Младите надежди на родния сноуборд се представиха отлично и донесоха на страната 1 златен и два бронзови медала в различните категории.

В оспорваната категория на младежите до 15 годишна възраст най-добре се представи Емил Сунков от отбора на Свободно Европейско общество град Смолян, който кара стабилно и успя да се класира на 3-та позиция.

В категорията на по-големите участници до 18 години, най-добре се представи състезателя на Пампорово АД - Константин Славов, който направи отличен рън и успя да вчечатли съдиите с много чисто каране и страхотен стил. До него на стълбичката се наредиха представител на домакините на втора позиция и отново предствител на България на трета позиция – Камен Петров отново от отбора на Пампорово.

1847580

Тази година Световния Сноуборд Тур за деца и младежи включва общо 10 локации на 5 континанта, а голямата новина е, че следващата му спирка е този уикенд в Пампорово!

Родопският курорт отново ще бъде домакин на престижния турнир за четвърти пореден път, а целта на организаторите му е да стимулират младежкия спорт и да помогнат развитието на родните състезатели.

Очаква се в страната ни да пристигнат някои от най-добрите млади състезатели от Балканите и Европа, които ще се борят за спечелването на уайлд кард за участие във финала на турнира, който ще се проведе между 4 и 9 април в Капрун, Австрия.

1847578

 

 реклама