Услугата Apple Pay е достъпна за клиентите на MasterCard от 20 октомври

Лесен, сигурен и мобилен начин за разплащане, предназначен за крайни потребители при покупка на приложения и в магазини
по статията работи: Десислава Маданска
Услугата Apple Pay е достъпна за клиентите на MasterCard от 20 октомври
Снимка: MasterCard

По-бързи и по-сигурни плащания всеки ден. Това е Apple Pay. Това е безценно! Apple (NASDAQ: AAPL) обяви, че услугата Apple Pay ще бъде достъпна за потребителите в САЩ чрез ъпдейта iOS 8.1 от 20 октомври. С 8.1 Apple Pay ще може да се използва от клиентите на MasterCard чрез мобилните устройства iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 и iPad mini 3.

Услугата MasterCard Digital Enablement Service (MDES) позволява на потребителите на кредитни или дебитни карти MasterCard да изпозлват Apple Pay. Чрез изграждането на сигурен начин за разплащане, Apple Pay въвежда нов стандарт в индустрията за криптиране EMV, с който да даде възможност транзакциите да се възползват в максимална степен от най-сигурната технология за плащане в света. За да предостави допълнителна защита на потребителите, Apple Pay разчита и на други функции за сигурност като Touch ID и въвеждането на код за одобрение на всяко плащане и tokenization чрез MDES.

В магазина потребителите могат да платят просто чрез доближаване на своя iPhone близо до безконтактен четец, и като държат пръста си на Touch ID или като въведат паролата си. Така транзакцията ще бъде потвърдена за секунди. За покупки през мобилно приложение на търговец потребителите трябва само да докоснат с пръст устройството, за да платят и да разрешат действието с Touch ID или въвеждане на парола за бързо и безпроблемно пазаруване.

Собствениците на новия iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad 2 Air и iPad mini 3 ще могат да използват техните MasterCard кредитни или дебитни карти, издадени от Bank of America, Capital One, Citi and Wells Fargo чрез Apple Pay от 20 октомври. Картодържателите с кредитна или дебитна карта MasterCard, издадена от Barclaycard, USAA, PNC, Navy Federal Credit Union, US Bank, Fifth Third, First Hawaiian, First National Bank of Omaha, First Niagara, Key Bank, Silicon Valley Bank, SSFCU, SunTrust и Synchrony Financial, наред с много други ще могат да използват Apple Pay през следващите месеци. MasterCard работи и със своята по-широка партньорска база и до момента е одобрила редица издатели, чиито клиенти на кредитни и дебитни карти скоро също ще могат да се възползват от Apple Pay за лесни, сигурни всекидневни плащания.

Притежателите на MasterCard ще могат да правят лесни и сигурни плащания за физически стоки и услуги в приложения на водещи търговци, включително MLB, Panera Bread, Staples и Target. Безконтактни плащания ще се приемат днес в магазините на някои от най-посещаваните търговци на дребно в САЩ включително Subway, Toys R’ Us, Walgreens, Whole Foods Market и всички Apple магазин в САЩ. За да помогне на клиентите да се възползват от Apple Pay, MasterCard разработи MasterCard Nearby app, наличен в App Store, който помага на потребителите да намират търговци близо до текущото им местоположение, които приемат безконтактни плащания.

"Лесната употреба на Apple Pay е това, което прави услугата привлекателна", каза Ед МакЛафлин, главен директор "Нови плащания" в MasterCard. "Наред с това е важно, че MasterCard картодържателите разполагат със сигурност и поверителност заедно с всички права и привилегии на останалите MasterCard транзакции. Работихме в тясно сътрудничество с Apple по концепцията за изграждане на лесен за употреба и сигурен начин на плащане и постигнахме резултат чрез предоставяне на най-надеждната комбинация от технологии за разплащане в Apple Pay в полза на нашите клиенти".  

 реклама