Състезанието по икономично шофиране на камиони навлиза във финалната си фаза

До сега в Volvo Drivers’ Fuel Challenge 2014 участие взеха близо 300 професионални шофьори, като най-голям брой състезатели – 50 преминаха по трасето в столицата. Предстоят квалификациите във Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик
по статията работи: Данаил Казаков
Състезанието по икономично шофиране на камиони навлиза във финалната си фаза

На 24 и 25 юни 2014 г., във Варна, стартира последната фаза от квалификациите на състезанието на Volvo Trucks за икономично, ефективно и екологично шофиране на камион - Drivers’ Fuel Challenge 2014. Предстои водачите да премерят сили в още 4 български града – Бургас на 26 и 27 юни, Стара Загора – 28 юни, Пловдив – 30 юни и 1 юли и Пазарджик – 2 юли. Победителят в националния шампионат ще представи страната ни на регионалния финал в Братислава, Словакия и ще се бори за титлата "Най-икономичен шофьор" в Централна и Източна Европа, както и за чисто нов лек автомобил Volvo S60.

Към момента близо 300 професионални шофьори преминаха по трасетата в 11 български града. Най-голям брой състезатели – 50 имаше на пистата в София, 40 преодоляха маршрута в Търговище, 34 в Плевен.

"Сред участниците в Drivers’ Fuel Challenge виждаме един нов тип шофьори, които управляват интелигентно, икономично, безопасно и с грижа към околната среда. Щастливи сме, че толкова много водачи решиха да покажат уменията си в шампионата. Очакваме техният брой да се увеличи почти двойно, тъй като предстоят квалификации в големи градове като Варна, Пловдив и Бургас", каза Ина Игнатова, Маркетинг директор, Волво България.

У нас Drivers’ Fuel Challenge се провежда за трети път. Право на участие в него имат всички шофьори, с валидна шофьорска книжка категория C + Е. По време на състезанието те могат да покажат своите умения по икономично шофиране, като управляват Volvo FH или Volvo FM по предварително определен маршрут. Целта им е да постигнат най-нисък среден разход на гориво в кръгова отсечка със средна дължина от около 20 км. Камионите са оборудвани с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo I-Shift и системата за контрол и управление на автопарка - Dynafleet. В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-малко изразходвано гориво, отчетено с Dynafleet, се излъчва победител за града, след директна елиминация между шофьорите.

Националният финал на Volvo Drivers Fuel Challenge ще се проведе на 10 юли, а шампионът и собственика на компанията, за която работи, ще отпътуват за Братислава, Словакия, където между 28 и 30 август 2014 г. ще се проведат регионалните финали.

 

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите е осигурена чрез глобална мрежа от 2 300 дилъри и сервизи в повече от 140 държави. Товарните автомобили от Volvo се сглобяват в 16 държави на различни континенти. През 2012 г. над 105 000 товарни автомобила Volvo бяха предадени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и, задвижващи системи за морско и промишлено приложение. Групата предлага решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo се базира на основните ценности на компанията: качество, сигурност и грижа за околната среда.

 реклама