Скритите полезни функции на Samsung Galaxy S5

Досега глобалните потребители бяха привлечени от функционалностите на модерната камера с висока резолюция
по статията работи: Данаил Казаков
Скритите полезни функции на Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5, чийто продажби стартираха официално в края на миналата седмица, надскача най-съществените функции на един смартфон в преследване на мисията си да извади "иновациите от потребителите”. Устройството разполага с много скрити функции, полезни за ежедневна употреба.

Досега глобалните потребители бяха привлечени от функционалностите на модерната камера с висока резолюция, бързата и надеждна връзка, първият в света монитор за сърдечен ритъм в смартфон, ефективния живот на батерията, IP67 прахо- и водоустойчивост, скенерът за пръстови отпечатъци, новият UX и още много други.

Скритите възможности на Galaxy S5 обаче не са никак малко. Ето част от тях:

  1. Възможност да се използва молив, химикал или нокът, за да се пише по екрана

Дисплеят на Galaxy S5 е електростатичен и позволява писане върху него с молив, химикал, нокът и какво ли още не. Тази функция се стартира, като натиснете Settings, Display и Increase Touch Sensitivity или като изберете Touch Sensitivity от 22-те икони в Quick Menu, които се появяват, като просто плъзнете с пръст дисплея от върха надолу.

12558581255859

 

  1. Наклонете дисплея хоризонтално, за да откривате нови песни по ваш вкус

Докато слушате определена песен и искате да откриете други песни подобни на тази, без да търсите в интернет или да питате приятелите си, можете просто да наклоните дисплея на една страна. Ще се появят музикални предложения, специално препоръчани за вас. Песните се препоръчват, като анализират настроението, жанра, източника и други аспекти на музиката, която сте пускали преди това от вашето устройство.

1255862

  1. Нови режими на снимане – Virtual Shot Tour и Shot & More

Между новите режими за снимане на Galaxy S5 впечатление правят Virtual Shot Tour и Shot & More. Virtual Tour Shot позволява бързото заснемане на серия от снимки. Когато снимането приключи, снимките се появяват на екрана и могат лесно да се разглеждат. Функцията позволява и създаване на движещи се снимки, като просто трябва да следвате инструкциите и да се движите напред или настрани. Shot & More дава възможност за редактиране на снимки с различни ефекти веднага след снимане. Когато този режим е включен, ефекти като Best Photo, Best Face, Drama Shot, Eraser и Panning Shot са бързо и лесно достъпни. Допълнителни ефекти и режими на снимане могат да бъдат свалени от Samsung Apps.

1255855

 

1255856

  1. Private Mode за конфиденциално съдържание

Galaxy S5 поддържа Private Mode, който може да скрива снимки, видео, музика, записи и други файлове в My File, за да не могат да ги виждат други хора. Изберете Private Mode от Settings и изберете начин за отключване. Изберете файловете, които искате да бъдат скрити и натиснете Move to Private от Menu. Скритото съдържание се показва само в Private Mode и не се вижда, когато функцията е изключена. Ако не запомните начина, по който отключвате функцията, ще се наложи да рестартирате настройките на телефона и затова е важно да го запомните.

12558571255860

 

  1. Как да разберем повече за човека, който стои от другата страна на линията, докато си говорим с него?

S5 показва информация за човека, с когото говорите, независимо дали вие сте го потърсили или той/тя – вас. Чрез Settings – Call – Display of the Other Person’s Information виждате профила му в социалната мрежа (Google +), както и изминалите обаждания и съобщения между вас.

1255863

 

  1. Toolbox – често използвани приложения

Toolbox дава пряк достъп до най-често използваните приложения. За да достигнете до функцията, плъзнете надолу notification bar от върха на екрана и изберете иконата Toolbox или влезте в Settings и Toolbox, за да се покаже иконата, която представлява бял кръг с три точки. Задръжте пръста си на иконата и натиснете Editing, за да изберете какви приложения да поставите в Toolbox. Поставените там приложения могат да бъдат използвани по всяко време и ви позволяват да правите няколко неща едновременно.

1255865

1255864 1255866

 

  1. Определете хората, с които често разменяте съобщения, като Important Senders

Функцията определя хората, с които често разменяте съобщения, като Important Senders и те се показват като икони в горната част на приложението за съобщения. Така изпращате съобщения по-бързо. Включете приложението за съобщения и натиснете иконата "+”, за да изберете Important Senders от Inbox или от Address Book. Можете да добавите до 25 Important Senders.

12558671255868

 

  1. Разговори по телефона, докато се използва друго приложение – изскачаща нотификация за обаждания

Обикновено когато някой се обади, докато се използва приложение, то автоматично се изключва и екранът преминава в режим за отговаряне на обаждането. Galaxy S5 предупреждава за обаждане с нотификация и позволява да продължите да използвате приложението. Влезте в Settings – Call и изберете Popup call notification for calls. Натиснете иконата Speaker, за да започнете разговор, докато продължавате да използвате приложенията си.

1255869

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама