Силен интерес към кредитните продукти за земеделски производители регистрира Пощенска банка по време на "Бата Агро" 2014

Изложението се провежда до 29 август на летището в Стара Загора
по статията работи: Данаил Казаков
Силен интерес към кредитните продукти за земеделски производители регистрира Пощенска банка по време на "Бата Агро" 2014
Снимка: Пощенска банка

На стартиралото в началото на седмицата земеделско изложение "Бата Агро" в Стара Загора, Пощенска банка (www.postbank.bg) отчита засилен интерес към кредитните продукти, създадени за българските земеделци. В "Бата Агро" 2014 се включиха 207 участника, на които банката и лизинговото й дружество "И Ар Би Лизинг” предлагат преференциални условия за лизинг за закупуване на нова и употребявана земеделска техника. До края на изложението отпада и таксата за кандидатстване за всички агро-кредити на финансовата институция.

Лизинговото дружество на банката предлага преференциални условия на клиенти, подали искане за лизинг за нова селскостопанска техника до 31 декември 2014 г.: преференциална лихва от 3.9% и възможност за договаряне на сезонни вноски, позволяваща през определен период от годината клиентът да заплаща само лихва, 10% първоначалната вноска, и срок на изплащане до 60 месеца. Услугите на лизинговото дружеството се предлагат в клоновете на Пощенска банка в цялата страна.

"Нашата банка отчете 50% ръст на усвоените кредити за земеделски стопанства на годишна база към края на юни 2014 г. Най-голям процент от кредитополучателите ни или 65% са от сектор растениевъдство. Най-предпочитаните продукти са кредит срещу субсидия и финансиране за закупуване на земеделска техника, за което земеделците са подкрепени с европейските грантове”, коментира Ангел Матеев, началник управление "Банкиране малък бизнес" в Пощенска банка.

Пощенска банка с правно име "Юробанк България" АД е член на Юробанк Груп.

Юробанк Груп е европейска банкова организация с общи активи от €76,0 млрд. евро, близо 18 000 служители и мрежа от над 1 000 клона в Гърция и други европейски държави. Отдадените и опитни служители на групата предоставят специализирани услуги във всички страни, в които банковата институция е представена, подкрепяйки усилията на клиентите за успешно посрещане на финансовите предизвикателства.

Юробанк е един от четирите основни стълба на банковата система в Гърция. Групата има и стратегически позиции в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България, Румъния и Сърбия, предлага услуги за управление на активи в Кипър и Люксембург, както и представителство в Лондон. След успешното финализиране на увеличението на капитала с 2 864 млн. евро през май 2014 г., 64.6% от обикновените акции са собственост на институционални и индивидуални акционери.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBG.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

 реклама