Сизър Милан с втора книга на български дни преди първото си гостуване у нас

„Уроци от глутницата“ съдържа ценни съвети за всеки стопанин и допуска читателите в света на „Говорещия с кучета“
по статията работи: biznews.bg
Сизър Милан с втора книга на български дни преди първото си гостуване у нас

В своя съкровен разказ световноизвестният дресьор и рехабилитатор на кучета Сизър Милан ни дава нов поглед върху философията си – позитивния ефект, който имат кучетата върху своите собственици. "Говорещият с кучета" за пръв път споделя лични истории от стотиците си срещи с невероятни животни и жизненоважните уроци, които е научил чрез общуването си с тях. Книгата съдържа изключително любопитни примери от любимците на звездните му клиенти като Кеша, Уитни Къмингс и Джейда Пинкет-Смит, а стоплящите сърцето разкази имат за цел да покажат на читателите как отношенията между хората и техните четириноги приятели могат да изкарат на преден план най-доброто във всеки от нас.

Самият Милан споделя: "През последните десет години съм написал шест книги за поведението на кучетата и почти всички са бестселъри на New York Times. В тях са описани историите на животните, на които съм помогнал с рехабилитация през годините, и техниките, които съм използвал. В тези книги аз бях учителят. Но в настоящата кучетата не са ученици, а учители. Наши учители. Ще споделя за пръв път някои от най-важните уроци, които съм научил от кучетата в своя живот."

"Уроци от глутницата: Истории от кучетата, които промениха живота ми" е в книжарниците от 18 март 2017 г.

За авторите

Сизър Милан е самоук дресьор и рехабилитатор на кучета. Известен е най-вече с хитовото си предаване "Говорещият с кучета" по Nat Geo People и National Geographic Channel, което се излъчва между 2004 и 2012 г. в над 80 страни по света. Преди да започне кариерата му като телевизионен водещ, Сизър работи най-вече в сферата на медицината, откривайки Център за рехабилитация на кучета в Лос Анджелис (който по-късно се мести в Калифорния) и кучешка клиника във Флорида. Освен че води лекции и работи с нестабилни животни, той създава и проекта Pack – организация с идеална цел за спасяване, рехабилитация и намиране на дом на кучета. Живее в Санта Кларита с шестте си кучета.

Първите три (от общо шест) книги на Милан, включващи "Кратък наръчник за щастливо куче", издадена на български през 2013 г., са бестселъри на New York Times и са продадени в над два милиона екземпляра в световен мащаб.

Специалистът в комуникацията с кучета ще гостува в София със своето образователно и забавно шоу на живо, в което ще сподели уникални техники за създаване на балансирана и спокойна връзка между стопаните и техните любимци. Европейската обиколка на "Говорещия с кучета" през март 2017 г. включва само 15 дати в 10 държави и България попада сред тях. Събитието на 23 март ще се състои в зала Арена Армеец, а за демонстрациите у нас е проведен специален подбор на български кучета.

Мелиса Джо Пелтие е изпълнителен продуцент на номинираното за "Еми" предаване на National Geographic Channel "Говорещият с кучета", както и съавтор на пет предишни бестселъра на New York Times от Милан и три други книги. Също така е отличен с "Еми" телевизионен и филмов сценарист, режисьор и продуцент с над 50 национални и международни награди. Първият ѝ роман за шоубизнеса "Булевард "Реалност" е определен от "Къркъс Ревю" за една от най-добрите книги от независими издатели за 2013 г. Пелтие живее в Ню Йорк със съпруга си и кръстоската на питбул Франи.

* * *

"Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група "Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.

Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и Microsoft.

"Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и Сара Дж. Маас.

 реклама