Първото българско предаване за стартиращи предприемачи тръгва в интернет

Водещ на предаването е един от най-успешните български технологични предприемачи – Ивайло Христов
по статията работи: biznews.bg
Първото българско предаване за стартиращи предприемачи тръгва в интернет

Първото българско предаване, насочено към стартиращите предприемачи, вече е онлайн. То се нарича Startup Show и е създадено от първата българска предприемаческа организация – Фондацията Стартъп. Предаването ще бъде достъпно свободно на собствен уебсайт, в различни социални канали, както и в партньорски медийни сайтове. Startup Show е видео формат, насочен към предприемачите в България и посветен на теми като стартирането и развитието на успешен бизнес в реални български условия.

Водещ на предаването е един от най-успешните български технологични предприемачи – Ивайло Христов. Предаването ще бъде с образователен характер, ще популяризира стартирането на собствен бизнес сред аудиторията и ще отговаря на множество въпроси, свързани с измислянето на подходяща бизнес идея, създаването на фирма, изграждането на перфектния екип, финансирането на проекта и много други аспекти, интересуващи предприемачите. Гости ще бъдат успешни бизнесмени, чиито истории ще вдъхновяват по-неопитните зрители да създадат собствени проекти и да реализират мечтите си. Епизодите ще бъдат между пет и десет минути и ще са изпълнени както с хумор, музика и забавни моменти, така и с показателни примери от българската еко система.

"Предприемаческата общност в България днес се развива с бурни темпове. Вече съществува добре изградена екосистема, включваща фондове за рисково финансиране, преакселератор, редица организации, събития и обучения. Не липсват и примери за успешни български стартъп проекти, разпознаваеми на международната сцена. На този етап обаче общността се развива предимно в София, а ние сме убедени, че талантливи и целеустремени хора има в цяла България. Затова желанието ни е да пренесем магията на предприемачеството във видео формат, който е достъпен за аудиторията във всеки град" - споделя Ивайло Христов.

Ивайло е дългогодишен предприемач, създател на българо - датската компания Комфо, която днес включва над 70 служители в офиси в три държави, а сред клиентите й са Nike, Sony и Microsoft. Той е основател и на най-голямата ИТ общост в България DEV.BG. Ивайло преподава предприемачество, ментор е на редица стартиращи компании и активно насърчава младите предприемачи. Той е лауреат в областта на информатиката, печелил е редица отличия и призове за постижения в сферата на предприемачеството. Носител е на наградите "Млад предприемач на годината", "Next Generation предприемач", а през 2014 г. става част от класацията на Дарик Радио – "40 до 40".

В новото предаване Ивайло ще има колега – водещ, който във всяко издание ще бъде различен участник в предприемаческата екосистема. Във всеки епизод ще участват инвеститори и експерти със сериозен опит в развитието на бизнес.

Повече за Фондация Стартъп

Фондация Стартъп е неправителствена организация с идеална цел. За последните 10 години, фондацията успява да подпомогне изграждането на предприемаческата общност в България като организира стотици обучения и събития, включително най-голямата българска стартъп конференция StartUP Next, двудневните събития StartUP Weekend и др. Горди сме с факта, че едни от най-успешните компании в страната са получили знания и вдъхновение от нас.

 реклама