Представители на Норвежкото бизнес училище пристигат на работно посещение във Варненския свободен университет

Посещението е свързано със старта на двете нови образователни българо-норвежки програми на ВСУ в партньорство с Норвежкото бизнес училище
по статията работи: biznews.bg
Представители на Норвежкото бизнес училище пристигат на работно посещение във Варненския свободен университет

Днес представители на Норвежкото бизнес училище (BI Norwegian Business School) ще проведат поредица от работни срещи във Варненския свободен университет.

Посещението е свързано със старта на двете нови образователни българо-норвежки програми на ВСУ в партньорство с Норвежкото бизнес училище. Обучението в двете бакалавърски програми "Международни отношения" и "Финанси и счетоводство" е изцяло на английски език, като в рамките на четвъртата година от него студентите ще имат възможността да се обучават в Норвегия. За обучение в програмите е създаден международен екип от преподаватели и експерти, а студентите ще получат две дипломи.

Като част от екипа на програмите във Варненския свободен университет пристигат г-жа Ида-Катрин Йоргенсен, г-жа Лисе Гротенберг и г-н Файте ван Дайк. Те ще се срещнат с академичното ръководство на Варненския свободен университет и ще проведат поредица от работни срещи с българските си колеги от екипа на двете програми.

Първата от тях с академичния екип ще започне на 22 март от 10:30 ч. в Заседателната зала на ВСУ.

За 14:30 ч. е планирана срещата с административния екип, а час по-късно българските и норвежките преподаватели и експерти ще се срещнат и със студенти. Приемът в новите програми вече е в ход. Заместник-ректорът на Варненския свободен университет по международна дейност, проекти и технологично развитие проф. д-р Теодора Бакърджиева определи реализирането им като мост между две образователни системи.

 реклама