Официалната премиера на „Най-добрият лекар си ти“ в Русе

Русенският стоматолог Ани Димитрова представи своята първа книга
по статията работи: Econ.bg
Официалната премиера на „Най-добрият лекар си ти“ в Русе

"Най-добрият лекар си ти" е новото заглавие на издателство "ВДЪХНОВЕНИЯ", което беше представено на 1 февруари 2018 в книжарница Ciela, Mall Rousse в гр. Русе. Присъстващите имаха възможност да опитат Занаятчийски хляб с квас, поднесен от Български еднозърнест Лимец, както и да се насладят на две изпълнения от Мирела и Пресияна Димитрови – финалистките от България търси талант.

Ани Димитрова представи своята първа книга и нейната история пред повече от 50 гости. Дългогодишната практика като стоматолог не я отказва от новото й поприще – здравен консултант. Така тръгва по своя път към здравословен и хармоничен начин на живот. На събитието д-р Димитрова сподели, че борбата с хроничните заболявания на средна възраст се е оказала безсмислена, защото подхождайки грешно към лечението е успяла да свикне с дискомфорта и болките. Така изгражда собствената си теория, че здравето е изконно и постгането му не е крайна цел, а начин на живот. Създавайки собствена система от здравословни навици, Ани Димитрова започва различен начин на живот, което слага край както на болките, така и на самите заболявания. В книгата си тя го описва като "естествено продължение по пътя към здравето".

"Най-добрият лекар си ти" не съдържа само здравни съвети и препоръки. Книгата е сбор от изпробвани от самия автор техники, отнасящи се до всяка част от здравето – хранене, движение, дишане, енергиен баланс и т.н. Ани Димитрова вярва, че индивидуалността е ключът към изграждането на собствена система за балансиран начин на живот и че книгата може да се използва като практически наръчник за първите стъпки към промяната. Авторът съветва още да се обърне специално внимание върху блокажа в емоционалната нагласа: "това, че имаме знания, не дава резултата, който получаваме, когато приложим знанията на практика". 

 реклама