Наследничката на гръцката Ванга се завърна в България

Една от най-успешните жени-детективи в Гърция - Здравка Атанасова, е и единствената българка, наследничка на гръцката Ванга - Катина.
по статията работи: biznews.bg
Наследничката на гръцката Ванга се завърна в България

Една от най-успешните жени-детективи в Гърция - Здравка Атанасова, е и единствената българка, наследничка на гръцката Ванга - Катина. Тя владее тайнството на най-старите гадателни карти - "Deste", които съдържат 65 символа. Историята им започва в древността, а през далечната 1889 г. те попадат в ръцете на родената в Измир прочута гадателка Катина.
За нея в Гърция се носят легенди. В книгата "Измирските магьосници" е описан животът й - била е грозна, но умна жена, израснала в бедна махала в Измир. Катина става избраница на магьосниците. Имайки в ръцете си техниките на магията и гледането на съдбата чрез Deste, успява да сбъдне всичко, което някога е искала....Да се омъжи за богати мъже, да стане богата, да й се възхищава целият Измир. Катина си е гледала на "Deste" за бъдещето си, казвайки "аз искам да знам" и "ако знам, тогава ще знам как да постъпвам във всяка ситуация".
Кутията на Deste е направена от евен, който пази картите, обвити с тъмно кадифе, и отвън пише "Каквото съдбата донесе да е добре дошло". 
Никой не знае от къде идва "Deste". Много е вероятно "Deste" да има корени още преди 600 г. пр.хр. в архейския период. И още по-стара..през 1039 сл.хр. доказателства твърдят, че "Deste " попада в ръцете на магьосници в раса Селчук . С времето са давали на символите на "Deste" различни имена, но силата им не се губела. Право да гледат на "Deste " имат само избрани - "Магк Джан" (мъдрите, избраните).
Карти Десте - това са карти, които са създадени от Жена-Богиня. Жените от този род много поколения са лечителки и гадателки, а нейната племенница Мара е известна в целия свят със своите магически умения.
В България вече имаме представителка на тази уникална гръцка школа, а на
Здравка вече се доверяват успели българи от сферата на политиката, бизнеса и любими звезди на публиката. За повече инфо: 
https://www.facebook.com/ZdravkaAtanasovaFanPage/

 реклама