Международната специализирана изложба SECURITY EXPO 2017

Провежда се под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България.
по статията работи: biznews.bg
Международната специализирана изложба SECURITY EXPO 2017

Изложбата е единственото специализирано събитие за България в този бранш и едно от най-авторитетните за региона, което демонстрира последните постижения в областта на обществената, частната сигурност и безопасност.

През 2017 г. иновации и високоефективни продукти с най-добро качество представят 40 фирми от България, Беларус, Китай и Турция. Те ще демонстрират на посетителите продукти в областта на: пожароизвестяване, пожарогасене, видеонаблюдение, CLOUD инжинерство: IP и мрежи, IT и комуникации, контрол на достъп, биометрия, антитерористични средства, периметрова защита, защита на критична инфраструктура, алармени системи, бариери и паркинг системи, защита на пренос на данни, Big Data, М2М услуги, безпилотни авиационни системи /дронове/ и др.

Дроновете – бъдещето в усвояване на небето

По време на Секюрити Експо ще бъдат показани различни видове дронове. На щанда на специализиран онлайн магазин за дронове Copter.bg ще бъдат изложени най-новите продукти в сферата на видеонаблюдението и сигурността, пожарогасенето, защитата на критична инфраструктура, опазването на селскостопански посеви и др.

Интересна за всички посетители е и безпилотната авиационна система (БАС), представена от Екопрогрес, която има предназначение за извършване на радиационно разузнаване на местност, търсене и откриване на източници от гама лъчения и картиране. БАС може да се разполага на безпилотно летателно средство без използване на специално  оборудване.

Нови технoлогии в сигурността

Мултифункционален биометричен терминал за контрол на достъп и отчитане на работно време ще бъде показан от традиционния изложител Полимекс. Устройството използва най-високото ниво на идентификация - разпознаване на вени и пръстов отпечатък. Благодарение на изключително модерната, надеждна и високоскоростна технология разпознаването  се осъществява за по-малко от 2 секунди. Фирмата ще демонстрира и нов модел  високотехнологична банкнотоброячна машина, оборудвана с всички познати и допълнително разработени специализирани детектори  за опознаване на банкнотите.

Уникални инфрачервени мини камери за денонощно наблюдение са сред новите продукти на Ланком България. Новата функция "Smart" позволява преброяване на обекти, камерите са с водонепромокаеми алуминиеви корпуси, а в допълнение на това, много от тях са устойчиви и на удари.

NST Security Group LTD също ще представи на своя щанд нов продукт: безжични алармени системи с видео проверка Системите са френска разработка с европейски сертификат. Отличителният им белег са специалните видео-детектори за движение, които предават цветно видео напълно безжично.

На щанда на Писат Инженеринг посетителите могат да се запознаят с пожароизвестителни централи и детектори от ново поколение с умни функции, допринасящи за лесен, бърз монтаж и обслужване, достъпен за ползване от крайните клиенти интерфейс.

INSYS LOCK ще представи системи за заключване - електронни брави с дистанционно мобилно управление. На щанда на фирмата ще се демонстрира как работят електронните брави в мрежа и  реално време. Проявяващите професионален интерес може предварително да заявят час за посещение.

Турският производител ЛАНДЕ ще участва на изложението с рак шкафове и аксесоари на високо технологично ниво. Шкафовете DYNAcenter са със специално предназначение, здрава и издържлива направа, осигуряват 1500 кг. натоварване, постигащ превъзходна пасивна вентилация за инфраструктурата на комуникационните шкафове. Шкафовете са проектирани и изпълнени със защитни аксесоари тип "студен/топъл коридор".

Съпътстваща програма  за по-успешен бизнес

Организаторите обявиха и разнообразна, наситена съпътстваща програма, чиято цел е да помогне на бизнеса за обогатяване на познанията в сферата на сигурността.

Експо Enterprise Europe Network ще проведе безплатни консултатации на фирми за възможностите за финансиране по европейски програми.

АНДИ-Л, ИНСАС, Полимекс, БОШ, NST Security Group и Сектрон ще представят нови продукти и решения в системите за сигурност в рамките на семинарната програма на Секюрити Експо 2017.

Институтът по отбрана "Проф. Цветан Лазаров” към Министерството на отбраната ще разкаже за категориите на сигурност на системи за видеонаблюдение за използване в приложения за сигурност - БДС EN 62676-1-1:2014. Българската асоциация "Труд, здраве, безопасност" провежда лекция за правилния избор и комплектовка на лични предпазни. Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР представя нови изисквания към пожарната безопасност, имащи отношение към енергийната ефективност на сградите.

За поредна година Секюрити Експо се провежда паралелно с Българска строителна седмица - форум за енергоефективно, екологично и функционално строителство.

Пълна информация за SECURITY EXPO 2017 можете да откриете на сайта на изложението: www.securityexpo.bg, както и в социалнaта мрежа  Facebook.

Работното време на изложбата е от 10:00 до 18:00 часа в периода 15 – 17 март. На 18 март посетителите ще могат да се запознаят с експонатите от 10:00 до 16:30 часа.

Вход: срещу регистрация на място в Интер Експо Център. Откриването ще се състои в 14 часа на 15 март, централно фоайе на ИЕЦ.

 реклама