Международен бридж фестивал в Албенa

30-тото юбилейно издание на фестивала ще се проведе от 19 до 30 юни 2012 година
по статията работи: Нели Минчева
Международен бридж фестивал в Албенa
Снимка: Албена

Международният бридж фестивал в Албена ще има тази година тридесетото си юбилейно издание. Той ще се проведе от 19 до 30 юни, както традиционно през последните години в залите на "Вариете театър" Албена.

Във Фестивала са включени едносесийни двойкови турнири, мини отборен турнир, дусесиен турнир за смесени двойки, трисесиен двойков турнир "Конгрес Албена", трисесиен отборен турнир. За първи път тази година са включени и двете сесии на финалите на държавното индивидуално първенство. Атракция са нощните едносесийни турнири "Шампанско и звезди" ("Chanpagne near the stars"), които са 3 на брой и се провеждат в панорамния бар на хотел Добруджа.

В последните години във Фестивала участват около 300 състезатели и още толкова гости, като най големия турнир - открития двойков "Конгрес Албена" привлича около 100 двойки.

Общият награден фонд за целия Фестивал е около 10 000 евро. Настаняването и изхранването се осигурява от к.к. Албена на преференциални цени както на участниците, така и на придружаващите ги лица.

Повече подробности за турнира може да намерите в електронната брошура на Фестивала, както и на сайта www.bridgealbena.org.

 реклама