Компанията LG отличена на наградите Red Dot 2014 за интуитивно потребителско преживяване  2

Смартфонът G3 спечели три "Best of the Best" награди, доказвайки лидерството си в UX дизайна
по статията работи: Данаил Казаков
Компанията LG отличена на наградите Red Dot 2014 за интуитивно потребителско преживяване

LG Electronics (LG) взе общо девет Red Dot награди в категорията за комуникационен дизайн. Част от тях са за смарт клавиатурата, иновативната функция Knock Code™ и графичния потребителски интерфейс (GUI) в получилия световно признание LG G3 смартфон, който взе "Best of the Best” награди. Иновативната webOS Smart+ TV платформа на LG също бе удостоена с награда от съдиите на Red Dot за новия й подход към смарт телевизори с интуитивния си потребителски интерфейс, който прави използването й безпроблемно и учудващо лесно.

Международно признатите награди Red Dot се състоят от три категории – "Комуникационен дизайн", "Продуктов дизайн" и "Дизайн концепция". С участващи 7096 продукти от 49 страни само в категорията "Комуникационен дизайн", наградите Red Dot са едно от трите най-важни състезания за дизайн индустрията заедно с iF Design Award и IDEA (International Design Excellence Award).

Смарт клавиатурата на LG бе представена за първи път в LG G3 - смартфонът, който бе разработен според философията Simple is the New Smart. Изповядвайки същата философия, смарт клавиатурата спомага за намаляването на грешки при писане с до 75%. Посредством адаптивния си софтуер, който анализира навиците на писане и предсказва избора на думи, смарт клавиатурата прави писането бързо и изключително лесно.

Knock Code™ бе разработен в отговор на потребителски коментари, че съществуващите системи за сигурност на смартфоните са тромави и отнемащи време. Knock Code™ позволява на собствениците на LG смартфон да събудят и отключат устройствата си с едно удобно движение, използвайки персонализирана последователност от потупвания вместо парола или девет-точков шаблон. При наличието на 80 000 възможни комбинации, Knock Code™ не само е по-сигурен, но и по-удобен.

Графичният потребителски интерфейс на LG G3 предоставя интуитивно и много по-приятно потребителско преживяване. С изцяло обновения си дизайн, интерфейсът има изчистена и стилна визия, която говори на новия равен и опростен дизайн език на LG, в който е интегрирана изтънчена пастелна палитра и отличителен кръгъл мотив в съответствие с емблематичното лого на компанията.

LG спечели и още шест награди в категорията за комуникационен дизайн, включително за иновативната TV платформа WebOS Smart+. Тя прави бързо и лесно за потребителите да преминат от един източник на съдържание към друг, независимо дали е телевизионно предаване на живо, VoD услуга, Smart TV приложение или медиен файл, съхранявани на свързано устройство. WebOS на LG дава възможност и за лесно търсене и намиране на съдържание и предлага опция за лесно настройване и свързване чрез навигация от симпатичния анимиран герой "BeanBird".

"Наградите Red Dot Design Awards за високи постижения в областта на потребителския интерфейс имат голямо значение за нас, защото подобряването на потребителското преживяване е нашият начин да създаваме стойност за клиента,” каза д-р Скот Ан, главен технологичен директор на LG. "Напредналите технологии на LG в областта на потребителското преживяване се дължат на желанието ни да слушаме, да се учим и да изграждаме цялостно разбиране за това как хората използват технологиите всеки ден. Ние ще продължим да създаваме решения, които подобряват качеството на живот на потребителите.”

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на 2013 ENERGY STAR®.Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплеи, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

 реклама