Италиански инвеститори имат интерес към български лозя

Изпълнителна агенция по лозата и виното ще уведоми Националната лозаро-винарска камара и регионалните ѝ структури
по статията работи: Нели Минчева
Италиански инвеститори имат интерес към български лозя
Снимка: iNews

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев взе участие в среща с италиански инвеститори по повод намеренията им да инвестират в български лозови насаждения.

На срещата изпълнителният директор заяви, че ще уведоми Националната лозаро-винарска камара и регионалните ѝ структури, както и браншовите организации за бъдещите планове на италианското акционерно дружество "Техновотис” във връзка с инвестиционните им цели.

Срещата се проведе в централно управление на ИАЛВ, като на нея присъстваха г-н Стефано Конти – президент на "Техновитис” АД, г-н Вики Вики – мениджър за България и други представители на дружеството.

Италианската страна заяви интерес към инвестиции в български лозови насаждения. Дружеството има офиси във Франция, Унгария, Румъния, Косово, Македония, като планира да открие такъв и в гр. Пловдив в началото на 2012 г.

"Техновитис” АД развива дейност в областта на реализацията на цялостни проекти за винени и десертни лозя, включително проучване и осъществяване на проекти, бизнес планове за инвестиции, анализи на винени сортове, както и за присаждане на винени и десертни лозя.

 реклама