Италиански дизайнер представя нов метод за създаване на мъжка мода  5

Алберто Веделаго: „Maestro di eleganza”
по статията работи: biznews.bg
Италиански дизайнер представя нов метод за създаване на мъжка мода

На 25 януари (сряда) от 12:00 часа в Platinum Business Center (ул. "Бачо Киро" 28, на ъгъла с улица "Екзарх Йосиф") ще се състои първото официално представяне в България на италианския дизайнер Алберто Веделаго, който отваря ателие в София.

Алберто Веделаго има 30 години опит на международната модна сцена. Започва своята дейност като мениджър в Forall груп, една от големите институции за елегантност "Made in Italy", към която принадлежи Pal Zileri. Kоординирал e процесите на изработка, на стилизиране и на маркетинг, и е управлявал над 150 магазина на Pal Zileri в цял свят. Този негов опит е продължил 25 години, преди да вземе решението да направи нова крачка и да основе своя бранд ACCADEMYA /"Академия"/.

Алберто Веделаго, представя нов метод за създаване на елегантност, като неговият неповторим подход е базиран на две фундаментални разбирания:

1) Вземане не само на "физическите" мерки на клиента, но също така и на тези на личността. Подход, определящ го като "Personalitailor” ("дизайнер на личността"), който му помага да създаде костюми, описващи човек естетически и вътрешно.

2) Популяризиране в световен мащаб на италианската философия на елегантност чрез лекции – публични и индивидуални, които целят да разкрият производствените тайни на един ушит костюм, предимствата на материалите с високо качество и разбиране на важността на това да описваш себе си чрез облеклото.

Брандът ACCADEMYA, следвайки тези принципи, представлява един "unicum” ("уникат") в модния свят на мъжката елегантност, защото обединява изработка и култура.

Оперативният център на дейността на Алберто Веделаго е във Венеция, Италия. Градът, очаровал целия свят по неповторим начин, подчетрава ексклузивния "modus operandi” – от латински "похват на действие" на ACCADEMYA, залагащ преди всичко на уникалността и превъзходството.

Алберто Веделаго е автор на книгата – GIACCA E CRAVATTA. ANDATA E RITORNO / Return ticket to suit and tie, която разказва от първо лице, за удоволствието от това да обличаш и разкрива тайните на елегантността.

В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия, където неговият иновативен подход и разбирания за стил срещат все повече почитатели, а мнозина изискани клиенти вече са го избрали за свой "Maestro di eleganza ”.

1842289

"Моите клиенти са мениджъри, предприемачи, успешни професионалисти и личности от шоу бизнеса по целия свят, с които обаче се създават взаимоотношения на приятелство, което ме кара да имам желанието да запазя известна дискретност. Иначе, не обличам само отделни хора, но също така и цели компании... например – кафе "Флориан" /Caffè Florian/ във Венеция, едно от най-старите, важни и известни заведения в света, отворено през 1720 г."

 

 реклама