Изложба живопис на Ивайло Мирчев

по статията работи: biznews.bg
Изложба живопис на Ивайло Мирчев

Събитието: Пътешествие в неизвестното
Изложба живопис на Ивайло Мирчев
Времето: 23.03-31.03. 2017, 
откриване: 23.03.17, 
четвъртък, 18.00 часа
Мястото: галерия Дебют, бул. "В. Левски” 62

Проф. Ивайло Мирчев представя в галерия "Дебют" етюди от студентските си години, както и творби, правени в през последните месеци. Тази широка амплитуда предоставя на зрителя възможност за "пътешествие в неизвестното". Преплитайки времето, в което се живееше офлайн с настоящата реалност, авторът строи особен лабиринт, в който зрителят може и да се загуби, но във всички случаи ще си тръгне обогатен от ценностите, които авторът влага в произведенията си. Изложбата е насочена към младите зрители от Художествената гимназия, на които им предстои да направят крачка към професионалното си израстване, но в същото време е отворена и към по-широката публика. 
Ивайло Мирчев е роден през 1954 г. в София. Възпитаник е на Художествената гимназия, София. През 1981 г. Завършва специалност "Живопис” в ВИИИ "Н.И. Павлович” (днес - НХА) в класа на проф. Светлин Русев. Син е на големия български художник Никола Мирчев. Професор в катедра "Живопис", в НХА. Член е на СБХ от 1982 г.

Осъществил е множество самостоятелни изложби в София, Бургас, Варна, Карлово, Самоков, Севлиево и др., както и в Германия, Холандия, Швейцария, Австрия и др. От 1983 г. участва и в редица колективни изложби в България, Италия, Германия, Русия, Холандия, Швеция, Полша, Австрия, Египет, Китай, Турция, Чехия, Словакия. Художникът е лауреат на Наградата "Южна пролет” - Хасково (1986), и Голямата награда от Национална младежка изложба - София (1985), носител на Годишната национална награда за живопис "Владимир Димитров-Майстора” за 2014 година. 
Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, на художествени галерии и частни колекции в България и в чужбина: колекция "Лудвиг” в Аахен (Германия), колекция "Хедер” - Вупертал, във Франкфурт на Майн, Дюселдорф, Ботроп, Виена, Стокхолм, Амстердам, Милано, Токио, Тел Авив, Базел и други.

1880230

 реклама