Една от най-големите български строителни компании разширява дейността си и открива представителство в Букурещ

Предстои обявяването на първите проекти на българските строители на румънския пазар
по статията работи: Лиляна Бончева
Една от най-големите български строителни компании разширява дейността си и открива представителство в Букурещ
Снимка: Планекс

Като част от политиката си за бъдещото развитие на компанията, една от най-големите строителни фирми в България – Планекс, откри офис в румънската столица и се включи в преговори за няколко проекта до края на годината.

"Имаме доверие в българския пазар, но сме длъжни да разширяваме възможностите си. Участваме в договарянето на важни проекти в съседна Румъния и можем да ги обезпечим с над 20 години опит и повече от 400 успешно завършени проекти на територията на нашата страна”, коментира инж. Христо Димитров, съсобственик в компанията.

Според мениджмънта на Планекс българският строителен бизнес трябва да търси естествените си хоризонти за разширение извън границите на България и да бъде реалист, че в държави като Обединените арабски емирства и Русия е трудно да предложиш мащаб и конкурентоспособност. За сметка на това, в Прибалтийските републики и съседните нам страни възможности тепърва ще се откриват и, въпреки изострената икономическа обстановка, най-добрите имат шанс да се наложат. Стартирайки дейност в Румъния, Планекс цели да разшири възможностите за използване на пълния капацитет на фирмата, като в същото време, работейки с местни партньори, допълни know-how-то си в строителството.

Близкото разстояние ще даде възможност на Планекс да продължи да гарантира изпълнението в целия строителен цикъл на определен проект, когато е необходимо, и да ползва материали, които сама произвежда. Планекс разполага със собствени производствени и складови бази на територията на Варна, Бургас и София. Дружеството е собственик на цех за преработка на армировъчна стомана в град Варна, с капацитет на производство 1500 тона готов продукт, както и на Бетонов център Полимикс, с две инсталации за производство на бетон и строителни разтвори. Други развити помощни производства на компанията са: цех за производство на AL и PVC и цех за производство на мебели от ПДЧ и MDF, както и за производство на интериорни врати. Планекс разполага с пълен набор механизация за квалифицирано изпълнение на обширна
гама дейности, които подпомагат ритмичното протичане на строителния процес: изкопни работи, разрушаване на сгради, почистване, насипване и подравняване на терени, преместване на земни маси, транспорт на инертни и пакетирани строителни материали, транспорт и полагане на бетонови разтвори, обслужване на строителните обекти.

 реклама