ЕНЕРГО-ПРО отчете повишена консумация на електроенергия за месец ноември 2013 на годишна база

Въпреки регистрираното повишение на потреблението, се наблюдава понижение от около 1% на средната стойност на фактурите на битовите клиенти за двата сравнителни периода
по статията работи: Данаил Казаков
ЕНЕРГО-ПРО отчете повишена консумация на електроенергия за месец ноември 2013 на годишна база
Снимка: Енерго-Про ЕАД

За месец ноември 2013 година компанията отчита повишение с около 10% на средното потребление на електрическа енергия спрямо същия период на 2012 година. Според данни на ЕНЕРГО-ПРО средната консумация на електроенергия на битови клиенти за месец ноември 2013 година е била 299 кВтч, а за същия месец на 2012 година ─ 271 кВтч.

Анализите на дружеството показват, че въпреки повишената консумация се наблюдава известно намаление от около 1% на средната сметка на клиентите за месец ноември 2013 спрямо месец ноември 2012 година. Средната стойност на фактурите за битовите клиенти през месец ноември тази година е 43.41 лв., а за същия месец на миналата година е била 43.80 лв. При регистрираното повишение на консумацията, основната причина за отчетената разлика в средната стойност на фактурите е намалението на цените на електроенергията, веднъж от 5 март и втори път от 1 август 2013 година.

Общото потребление на битовите и стопански клиенти на територията на ЕНЕРГО-ПРО за месец ноември 2013 година е било средно с около 5% по-високо в сравнение с месец октомври същата година. Средната температура през ноември е с около 2,5ºС по- ниска в сравнение с измерената средна температура през октомври.

Няколко са основните фактори, които оказват влияние върху потреблението на електроенергия, респективно върху сметките на клиентите. Основните сред тях са ─ среднодневните температури и сезонът, който се характеризира с намалена продължителност на светлата част от деня. Напомняме, че интензивността и ефективността на потреблението на електрическа енергия са индивидуални за всеки клиент.

Информация относно сметките клиентите могат да получат на интернет страницата на компанията, в центровете за обслужване на клиенти и на тел. 0700 161 61. Консултантите на компанията са на разположение на клиентите за отговор на въпроси и предоставяне на допълнителна информация.

 реклама