ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извърши реконструкция на възлова станция Стадиона във Варна

Компанията инвестира 160 хиляди лева в проекта
по статията работи: Данаил Казаков
ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извърши реконструкция на възлова станция Стадиона във Варна

Реконструкция с пълна рехабилитация на съоръженията на възлова станция "Стадиона" във Варна извърши ЕНЕРГО-ПРО Мрежи през миналия месец. Ремонтът включва подмяна на шинна система, разединители, контролни кабели, както и монтаж на цифрови релейни защити. Едновременно с реконструкцията се извърши и частичен строителен ремонт на сградата. ЕНЕРГО-ПРО Мрежи инвестира 160 хиляди лева в проекта.

1154879

Възловата станция захранва с електричество близо 4600 клиенти в северната част на града и обхваща местностите "Свети Никола", "Добрева чешма", "Акчелар", част от "Горна Трака", както и селата Долище и Куманово.

По време на реконструкцията беше създадена организация за електрозахранване на района по резервни схеми, в резултата на което планираните дейности се извършиха без трайно изключване на електричеството на клиентите.

"Реконструкцията на възлова станция "Стадиона" не само ще подобри захранването на вилните зони в северната част на града и близките села, но ще има и важна опорна и разпределителна функция в района. Проектът има стратегическо значение за развитието на мрежата в град Варна - чрез него ще постигнем по-сигурно захранване на подстанция "Траката" и ще подготвим изграждането на бъдеща връзка с подстанция "Изток" във Варна", заяви Мартин Мирчев, член на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи.

 реклама