Възроденият тайландски туризъм

Опустошителните природни бедствия бяха застрашили туристическия сектор, но страната успя бързо да си върне позициите
по статията работи: Нели Минчева
Възроденият тайландски туризъм
Снимка: sxc.hu

Туристическата индустрия в Тайланд, която беше силно засегната от големите наводнения в края на миналата година, отново поема стремглаво напред, както личи по огромния брой туристи, стичащи се натам през последните месеци.

Опустошителните природни бедствия сериозно бяха застрашили туристическия сектор, но страната успя бързо да си възвърне позициите в бранша. Похвално и за пример! Възстановеният поток от чуждестранни гости в Страната на усмивките се дължи на множество причини, сред които ниските цени, традиционно предлагания безупречен сервиз, както и различните усилия за привличане на посетители, полагани от тайландското правителство веднага след наводненията.

Важна роля за бързото съвземане на туристическия пазар играе и откриването на нови дестинации. Това всъщност се оказва и с най-голяма притегателна сила за туристите. Идеята да бъде посетено ново място, несъществуващо до момента в списъка с туристически дестинации, все още недокоснато, привлича все повече хора.

Така печели популярността си и Кокосовият остров или т.нар. "Остров на удоволствието" – най-свежото попълнение в листата на туристически дестинации. Райското кътче е частен остров, където през октомври миналата година отвори врати "Да Вилидж" – мястото където можеш да вкусиш безброй удоволствия и много спокойствие! Луксозното селище "Да Вилидж" се управлява от клуб "Абсолют", чиято основна дейност е т.нар. дялова собственост.

Това е все още нов туристически продукт за България, който е пряко обвързан както с областта на недвижимите имоти, така и с туризма в неговите най-съвременни форми. Райското кътче The Village е вече достъпно и за българи благодарение на компанията Мой Клуб - ексклузивен представител за България на Клуб "Абсолют" и благодарение на която бе заснет филмът "Островът на удоволствието" - част от поредицата "НепознатиТе" на журналиста Георги Тошев. В Тайланд освен курорта на Кокосовия остров, Клуб "Абсолют" стопанисва и луксозен хотелски комплекс в Пукет и на принципа на дяловата собственост тези места ежегодно посрещат хиляди почиващи.

Туризмът играе ключова роля в осигуряването на приходи и заетост в Тайланд и не случайно както правителството, така и частният бизнес търси все по-нови форми на развитие на бранша. Според данни от тайландското министерство на туризма и спорта, той създава 6% от БВП на кралството и осигурява повече от 2 милиона работни места. Вярно, че в края на 2011 г. природните бедствия понижиха атрактивността на страната в качеството ѝ на туристическа дестинация, но своевременно взетите мерки за заличаване на лошия имидж след наводненията чрез стартиране на различни кампании за популяризиране на туристическия й потенциал по целия свят, белязаха неговото успешно възраждане.

 реклама