Вдъхновение от вълна в картините на Дили Бозаджиева

„Отражение“ е първата самостоятелна изложба на арт дизайнерката
по статията работи: biznews.bg
Вдъхновение от вълна в картините на Дили Бозаджиева

Запазената марка на художника и дизайнер Дили Бозаджиева е рисуването с мериносова вълна. Тя е завършила рисувателна паралелка в хуманитарна гимназия, а по-късно защитава магистърска степен по моден дизайн. Повече от 10 години Дили реализира проектите си използвайки приложното изкуство и най-вече фантазията си. Човек веднага се влюбва в изкуството, когато се докосне до вдъхновяващите й творби. Тя харесва естествените материали и обича да твори с тях, както и ръчно изработените неща, защото те имат душа и сърце. Преди години художничката се вдъхновява от една баба и работата й с вълна. Остава впечатлена и решава да създаде свои авторски произведения, като им придаде съвременен и актуален вид. Магията, наречена плъстене е нещото, което преоткрива всеки път с това невероятно изкуство.

"Това поприще ме вълнува изцяло и аз отдадох сърцето си на заниманията с изкуство, независимо дали правя картини, модни дрехи, аксесоари или други художествени произведения. В началото започнах с изготвянето на дамски тоалети и булчински рокли. С течение на времето открих вълната и работата с художествения текстил, което за мен беше първоначално докосване до стар занаят, позабравен през вековете. Желанието ми е чрез своите произведения да го възстановя и запазя", споделя Дили пред портала за култура не/Формално.

На 4 май, 2017 година в залата на Национален Дарителски Фонд "13 века България" Дили Бозаджиева ще открие първата си самостоятелна изложба, която е нарекла "Отражение" на една от любимите си картини. Почитателите на това уникално и автентично изкуство ще имат възможността да видят 14 от творбите на талантливата авторка. Всички те са взаимствани от природата или са плод на нейното въображение. Всяка една картина от вълна е индивидуална за себе си и не може да се повтори.

"Усещането за тази материя е невероятно. Доставя ми истинско удоволствие да добавям любов, щипка магия и емоция в моите произведения. Затова се оставям вълната да ме води", споделя Дили, която ще реализира и ексклузивна колекция от дрехи, аксесоари и обувки. Дизайнерката има амбиция да представи своята линия и на международната модна сцена.

По време на откриването на изложбата, възпитаниците от Школата по пиано на г-жа Албена Станчева ще изнесат специален концерт за всички присъстващи.

Изложбата с картините на Дили Бозаджиева ще остане експонирана в Национален Дарителски Фонд "13века България" до 1 юни т.г.

ОЩЕ ЗА ДИЛИ БОЗАДЖИЕВА:

Уникалните картини от мериносава вълна на Дили Бозаджиева могат да бъдат закупени от международни онлайн платформи като Etsy.com, а също така могат да се видят на официалната фейсбук страница на дизайнерката.

www.etsy.com/shop/DillyBozz

 

www.facebook.com/dillybozz/

 реклама