VIVACOM подкрепя MODUM в инициативата за по-екологично придвижване в София

Приложението може да се свали безплатно от Android портала VIVA Apps
по статията работи: Данаил Казаков
VIVACOM подкрепя MODUM в инициативата за по-екологично придвижване в София
Снимка: vivacom

VIVACOM е основен партньор на приложението MODUM – пилотен проект, целящ да направи придвижването в столицата по-екологично, по-бързо и по-лесно за гражданите. Android апликацията планира маршрута на избраното пътуване така, че да сведе до минимум вредните емисии и да намали времето за придвижване от точка до точка. При пътуване ползвателят на приложението получава актуална информация за пътната обстановка и съвети за избор на най-добрия маршрут.

До края на годината MODUM ще функционира в тестова версия, като по време на целия период VIVACOM ще осигурява на своите абонати безплатен трафик към приложението. Първоначално потребителите ще могат само да регистрират своето пътуване, което ще спомогне за разработването на пълните функционалности на апликацията. След това те ще започнат да получават съвети за най-бързия и най-екологичен вариант за придвижване при използване на различни видове транспорт.

MODUM може да се свали напълно безплатно от Android портала на VIVACOM – VIVA Apps, от абонатите на всички мобилни оператори. Приложението е разработено по финансиран от Европейската комисия проект с цел да подобри условията в околната среда на градовете в Европа.

 

 реклама