SEAT избра Dunlop за новия Leon Eurocup

Dunlop става ексклузивен партньор на Leon Eurocup
по статията работи: Данаил Казаков
SEAT избра Dunlop за новия Leon Eurocup

Новият SEAT Leon Eurocup е еднo от най-очакваните нови състезателни първенства в Европа. В него ще се включат редица нови състезатели, които са оборудвани с най-високо ниво на професионални състезателни технологии, като DSG скоростни кутии, напреднала аеродинамика и шест -бутални състезателни спирачки. За овладяването на тази технология , SEAT Sport са избрали изключителната гума на Dunlop като партньор за новата Eurocup серия.

Шампионатът включва шест състезателни уикенда в шест различни европейски схеми. Започва на 3-ти май на Нюрбургринг, преди екипите да отпътуват за Salzburgring (Австрия), Silverstone (UK), Спа (Белгия), Монца (Италия) и накрая до дома на SEAT в Барселона (Испания)

Това е третото поколение на състезателния SEAT Leon и Dunlop ще надгражда върху опита, натрупан от разработването гуми за двете състезателни коли Mk1 и Mk2. Състезателната кола SEAT Leon Cup Racer, която има под капака си 330 конски сили, ще използва най-новите 265/660R18 гуми на Dunlop за мокри и хлъзгави настилки. Тази гума използва конструкция, която е доказала своите качества и издръжливост в състезания и разполага с модерна нова смес, предназначена да повиши трайността на мнощните предни колелета.

Жан-Феликс Базелин, генерален мениджър на Dunlop Motorsport EMEA заяви: "Ние сме щастливи, че SEAT Sport избра нас да станем за официален партньор. SEAT има силна репутация в създаването на бързи и професионални състезателни серии и ние сме уверени, че новият Eurocup ще има голям успех . Колите са много близки по мощност на автомобилите на World Touring Car Championship и ще предоставят вълнуващи състезания".

Г-н Джейми Пуег , директор на SEAT Sport , похвали ангажимента на Dunlop за купата: "Ние сме наистина щастливи от продукта, както и от подкрепа на Dunlop . Това е ново предизвикателство за SEAT Sport, и ние сме уверени, че ще успеем с партньор като Dunlop. Съвместният ни опит от миналото и близкото ни партньорство в Leon Supercopa в Испания , Великобритания, Франция и Италия ни правят много щастливи, че Dunlop става част от Leon Cup Racer, една кола с много висока ефективност и потенциал."

Петте състезания на Eurocup се провеждат при същите условия като Международния GT Open - едно от най-силните състезания за издръжливост за GT-тип автомобили. Това първенство също работи изключително с гуми на Dunlop и конкурентите на SEAT ще се възползват от същите експерти и техническа подкрепа , както на International GT Open.

 реклама