MasterCard представя решение за защита на банките и процесорите от кибер хакване

MasterCard подновява фокуса върху създаването на инструменти и инфраструктура, които ще осигурят безопаснот и сигурост на плащанията, сега и вбъдеще, без значение от устройството и локацията
по статията работи: Данаил Казаков
MasterCard представя решение за защита на банките и процесорите от кибер хакване
Снимка: MasterCard

MasterCard обяви старта на SafetyNet, глобален инструмент, създаден, за да се намали риска от кибер хакване на банките и процесорите. SafetyNet е проектиран да използва предимствата на глобалната мрежа на MasterCard за идентифициране на потенциални атаки преди те да започнат и в някои случаи преди банката или търговецът дори да имат представа за това. Възползвайки се от многослойна защита, MasterCard се стреми да гарантира, че партньорите на компанията са една крачка напред по отношение на широкомащабни атаки, които използват все по-сложни начини да компрометират данните от сметките и защитните мерки за сигурност.

В цял свят потребителите определят безопасността и сигурността на плащанията като ключов приоритет при пазаруване. Именно затова, MasterCard се грижи за сигурността на плащанията и данните, свързани с тях, независимо от локацията на клиентите. Компанията постига това чрез редица инструменти и многопластов подход в партньорство с издаделите, получателите, търговците и потребителите.

Аджай Бала, Председател "Корпоративни решения за сигурност" в MasterCard споделя: "Със SafetyNet много бързо проследяваме следващото поколение решения за сигурност, които са предназначени да спрат измами или атаки преди много от нашите партньори дори да са забелязали, че нещо се случва. SafetyNet на MasterCard работи като интелигентна технология, която може да идентифицира измамите в реално време и да откаже транзакция преди да се извърши каквото и да било разобличаване на данни."

За да гарантира, че най-новите инструменти за сигурност на MasterCard са възможно най-лесно приложими, SafetyNet допълва собствените средства на банката-издател, но добавя ново ниво на защита в системата за плащане. Тя следи различни канали и географски положения, и осигурява най-подходящото ниво на подкрепа за всеки пазар и бизнес партньор с помощта на сложни алгоритми. SafetyNet е още един усъвършенстван инструмент в приоритетната за MasterCard област – сигурността, и вече е интегриран в глобалната мрежа за плащане.

"Тази седмица по време на Световния търговски конгрес в Париж различни търговци споделиха с мен как те виждат бъдещето на сигурността на плащане. Всички знаем, че безопасността и сигурността са приоритет номер едно за всеки, който иска да направи плащане и че нарушенията и медийните заглавия могат да подкопаят доверието и надеждността. Днешното съобщение засилва водещата ни позиция по отношение на безопасността и сигурността по целия свят, което също е подчертано от последните ни проучвания за биометрична автентификация в гласовото и лицево разпознаване", допълни Бала.

MasterCard предоставя многопластов подход по отношение на безопасността и сигурността. Потребителите имат на разположение видими инструменти за сигурност, включително EMV чип на физическата им карта или SecureCode екран, по време на онлайн плащане. Чрез стартирането на SafetyNet, MasterCard предприема бъдещи стъпки за сигурността на данните за плащане и транзакциите, както на търговците, така и на издателите.

MasterCard е има водещи позиции в сферата на безопасността и сигурността на плащанията, и продължава да прави нововъведения и да образова, за да гарантира, че всички технологии, настоящи и бъдещи, са в безопасност. Подходът на компанията разглежда нуждите на потребители, търговци, купувачи и издатели, и ги подкрепя с помощта на най-добрите инструменти в света. SafetyNet е най-новата форма за защита на издателите срещу големи атаки и предпазва търговците и потребителското доверие.

За MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, е технологична компания в индустрията на глобалните плащания. Компанията управлява най-бързата мрежа за обработка на плащания в света, която свързва потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и бизнеса в повече от 210 държави и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните търговски дейности, като пазаруване, пътуване, бизнес управление и управление на финанси, по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Следвайте компанията Twitter - @MasterCardNews, присъединете се към дискусията в блога Cashless Pioneers Blog и се абонирайте за последните новини от Engagement Bureau.

 реклама