Intel представи технология, която помага за увеличаване на сигурността при търговията на дребно

Intel® Data Protection Technology for Transactions цели да подкрепи увереността на потребителите
по статията работи: Мина Стойчева
Intel представи технология, която помага за увеличаване на сигурността при търговията на дребно

Intel Corporation представи Intel ® Data Protection Technology for Transactions, първото в индустрията решение, което предоставя end-to-end криптиране на потребителски и финансови данни, което е вградено в платформите на мястото на продажба (POS). Създадена в сътрудничество с NCR*, лидер при технологиите за транзакции, Intel Data Protection Technology for Transactions комбинира софтуер, оптимизиран за търговци на дребно, с Intel хардуер, включително Intel® Core TM и избрани процесори Intel®Atom TM, за да достави по-високо ниво на сигурност от началото на транзакцията, до момента, в който данните за транзакцията се съхранят на банков сървър.

Intel Data Protection Technology for Transactions добавя допълнителен софтуер, за да предпазва процеса на плащане, допълвайки настоящите инвестиции на търговците на дребно в EMV (Europay*, MasterCard* и Visa*) авторизация на кредитни карти, токенизация и други технологии за защита на данните. Софтуерът се намира и работи на чипсета на Intel за усъвършенствана сигурност и помага за затваряне на празнините между данните, предавани между POS устройствата и центъра за данни.

Нарастващият брой на пробивите в данните хвърли съмнение върху способността на търговците на дребно да осигуряват защита на данните на потребителите и да поддържат увереността на потребителите в споделянето на данни, като създаде бариери пред приемането на технологиите за Интернета на нещата.

Счита се, че бизнес предприятията ще похарчат $114.0 милиарда, за да се справят със злонамерен софтуер, свързани с кибератаките през 2013, и според множество доклади на индустрията, десетки милиони кредитни карти са били компрометирани тази година.

Intel Data Protection Technology for Transactions беше създадена да адресира тези проблеми и да ускори навлизането на Интернета на нещата в средата на търговията на дребно. 

 реклама