Intel и SMS Audio ще зареждат носими технологии за фитнес  2

Биометричните слушалки ще оптимиризат тренировките на ултра-маратонци, любители и на всички други
по статията работи: Данаил Казаков
Intel и SMS Audio ще зареждат носими технологии за фитнес

SMS Audio LLC (www.SMSAudio.com ), премиум марка аудио слушалки и аксесоари от Къртис "50 Cent” Джаксън, съвместно с Intel Corporation, обявиха сътрудничество за разработването на първата отчитаща сърдечния ритъм персонална аудио система, която сближава ежедневия начин на живот и технологичните иновации за изключително фитнес изживяване. Слушалките SMS Audio BioSport In-Ear , захранвани от Intel, ще предоставят интелигентни възможности за спортуващи от всякакви нива по-късно тази година.

С този анонс Intel и SMS Audio, сливат в едно нуждите на ежедневния живот с технологичните иновации, за да подобрят фитнес изживяването. Слушалките SMS Audio BioSport In-Ear, базирани на Intel, ще разширят пуснатата наскоро колекция SMS Audio Sport Collection и ще добавят още усъвършенствани технологични функции, за да предоставят висококачествен звук, докато устройството събира информация за фитнес напредъка на потребителя.

Световната марка за слушалки и аксесоари, SMS Audio, е посветена на подобряването на начина, по който хората по света "изживяват” музиката, като комбинира технологии, функционалности и стил, за да предостави високо качество на звука, комфорт и мода на всеки продукт. Intel и SMS Audio си партнират, за да слеят фитнеса с технологиите, чрез комбинация между най-новите биометрични технологии за мониторинг по време на фитнес и високо качество на звука и стил.

"Сътрудничеството в сферата на носимите технологии между SMS Audio и Intel повишава нашите възможности да предоставяме на потребителите интелигентен начин за тренировки”, каза Брайън М. Нох, президент на SMS Audio. "С представянето на слушалките SMS Audio BioSport In-Ear, захранени от Intel, сега ние сме първите, които осигуряват такова ниво на интегрирана, безпроблемна и полезна биометрична информация, за да вдъхновяваме потребителите да напредват с техните фитнес изживявания.”

"Intel се фокусира върху това да задвижва иновациите в сегмента на носимите технологии, като си партнира с марки като SMS Audio, които допълват нашия опит в технологиите и дизайна”, каза Майкъл Бел, корпоративен вицепрезидент и генерален директор на New Devices Group на Intel. "С SMS Audio ние ще предоставяме на пазара "умни” слушалки, които елиминират неудобствата от допълнителни устройства с интегриран, единствен фитнес аксесоар, който предлага висок клас стил и високо качество на звука за изключително фитнес преживяване. Това е първокласен пример за това как Intel задвижва иновациите при носимите устройства, като същевременно компанията е една от водещите при сливането на начина на живот и технологиите в едно.”

Акценти за SMS Audio BioSport In-Ear слушалките:

SMS Audio BioSport In-Ear слушалките, базирани на Intel, ще предоставят на тези, които искат повече от живота и от музиката, изключително изживяване по време на тренировка, без да е нужно да се жертва качеството на звука. Слушалките ще интегрират биометрични сензори в специални слушалки, проследяващи пулса, за да даде възможност на атлетите да събират данни за своите фитнес упражнения, така че да постигат върхова физическа форма. Патентованият ear-hook дизайн осигурява удобство докато аудио жакът премахва нуждата от допълнителни батерии или зарядни устройства.

Сливане на фитнеса с технологиите: Вграден оптичен сензор, който непрекъснато измерва сърдечния ритъм по време на интензивни упражнения, състояния на релаксация и във всеки един момент помежду им – докато премахва звуковите сигнали, причинени от движението на тялото и околната среда.

  • Един аксесоар при тренировки за оптимален комфорт: Съвместно разработените in-ear слушалки с монитор за проследяване на сърдечния ритъм, ще сложи край на по-малко удобните слушалки тип лента, докато предоставят надеждно и постоянно проследяване на сърдечния ритъм, за да дава възможността за максимални резултати и проследяване на напредъка.
  • Tuned-in Fitness Слушане на музика като начин потребителят да остане мотивиран и да достига оптимални резултати във фитнеса, докато устройството събира полезна информация за здравето на потребителя.
  • Не са нужни батерии или зарядно: Елиминирана е нуждата от зареждане на 3.5мм позлатен аудио жак, който захранва мониторинга на биометричните данни, така че потребителите да могат да имат свободата за мощност в движение.
  • Устойчивост на изпотяване и вода: Не е нужно да се притеснявате, ако тренирате твърде интензивно или в дъжда - Слушалките SMS Audio BioSport In-Ear са IPX4 оценени за защита срещу изпотяване и вода.
  • Синхронизация с приложението RunKeeper: За да ви помогнат да следите вашия сърдечен ритъм, темпо, изминато разстояние, височина и горенето на калории, Слушалките SMS Audio BioSport In-Ear, са съвместими с популярното фитнес приложение RunKeeper, с допълнителна поддръжка на приложение, което е планирано за в бъдеще. Поддръжката на RunKeeper ще даде възможност на потребителите да планират своите фитнес тренировки и да следят своя напредък – като помага на ентусиастите да достигнат пикови резултати.
  • Аксесоари: Слушалките идват с кабел, който не се заплита, с микрофон, неопренов калъф за носене и три размера за слушалките тип тапички за уши и три кукички.

Наличност

SMS Audio BioSport In-Ear слушалките ще се предлагат на SMSAudio.com през четвъртото тримесечие на 2014 г. Точната цена ще бъде обявена по-късно тази година.

За повече информация, снимки, или за достъп до мултимедийните прес материали, моля посетете www.intel.com/newsroom/smsaudio или www.smsaudio.net/smsintel

За Intel

Intel е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и създава ключовите технологии, които служат за основа на компютърните устройства по света. Като лидер в корпоративната отговорност и устройчивост, компанията създава първите в света безконфликтни микропроцесори. Допълните информация за Intel може да намерите на newsroom.intel.com и blogs.intel.com и за усилията на Intel при безконфликтните минерали на conflictfree.intel.com

Intel и логото на Intel са търговски марки на Intel Corporation САЩ и други държави.  

* Други марки и имена могат да бъдат собственост на други.

За SMS Audio, LLC

Премиум брандът за слушалки и аксесоари, SMS Audio, LLC е посветен на това да подобрява начина, по който хората "изживяват” музиката. SMS Audio комбинира технологии, функционалности и стил, за да предостави качествено ниво на звука, където и да отидете.

Като световна марка за слушалки и аксесоари, SMS Audio, е посветена на това да подобрява начина, по който хората по света "изживяват” музиката, като комбинират технология, функционалност и дизайн за всеки продукт. Предоставяйки професионално, студийно качество на звука, линията на SMS Audio включва STREET на 50™ и SYNC by 50™. SMS Audio предлага пълна гама от премиум слушалки и аксесоари, проектирани да отговарят на нуждите на разнообразни сегменти от потребителите.

В допълнение към създаването на продукти, в изпълнение на обещанието си, SMS Audio и основателят й, Curtis "50 Cent" Jackson, се ангажират да помагат на тези, които имат нужда. Чрез партньорството си с Feeding America, водещата в САЩ национална благотворителна организация, която помага на гладуващите, SMS Audio е посветена на това да подпомага осигуряването на 1 милион хранения годишно за Feeding America от името на местните социални кухни. Част от парите от всяка продажба в САЩ на SMS Audio, в магазини или онлайн на адрес www.SMSaudio.com, ще помогне за предоставянето на храна на семейства, които не могат да си го осигурят на територията на САЩ. Заедно можем да намерим решение на проблемите с глада.

 реклама