Goodyear кара десета година в европейското състезание за камиони  3

Goodyear отпразнува своето десетилетие в доставките на гуми за европейския шампионат за камиони
по статията работи: Данаил Казаков
Goodyear кара десета година в европейското състезание за камиони

Goodyear влиза в десетата си година като доставчик на състезателни гуми за камиони за европейския шампионат за камиони на FIA с първото състезание за сезона на 24 май в Мисано, Италия. За пореден път Goodyear ще осигури състезателни гуми за камионите с размер 315/70R22.5 на всички конкурентни отбори в девете кръга.

Състезателните гуми на Goodyear са единствените гуми одобрени от FIA (Federation Internationale de l’Automobile), управляващия орган на кръговете на европейското състезание за камиони. Теглото на един състезателен камион е около 5,500 тона и се движи със скорост до 160км/ч, така че гумите имат критична роля. Състезателните гуми за камиони на Goodyear са специално разработени и произведени, за да предложат възможно най-доброто представяне при екстремни условия. Гумите ще бъдат на разположение по време на всички стартове, като доставките и обслужването са осигурени от Организацията на камионни състезания (Truck Race Organisation (TRO), която е съорганизатор на FIA на европейското състезание за камиони.

"Ние сме горди да отпразнуваме нашата десета годишнина, като доставчик на състезателни гуми за камиони за европейския шампионат за камиони. Това е една чудесна платформа за нас да демонстрираме неподражаемите качества на гумите ни при екстремни условия и да покажем как иновациите, разработени за състезания като RFID водят към разработването на нови технологии за стандартните гуми за камиони", коментира Борис Стефанович, Маркетинг директор за индустрилани гуми, Goodyear Dunlop EMEA. Състезателните гуми за камиони на Goodyear за този сезон предлагат на отборите отлично представяне, като отговарят и на новите изисквания за камионни гуми ECE R117 за точни нива на съпротивлението при търкаляне и външен шум.

Подробна информация за всички шофьори през 2014 все още трябва да бъде потвърдена, но вече е ясно, че предстоящия сезон отново обещава да е вълнуващ. Това вече се превръща в норма след последните две години, когато битката се води до последно.

Стартове на Европейско състезание за камиони FIA 2014 :

  • 24 – 25 Май – Мизано Адриатико - Италия
  • 7 – 8 Юни - Навара - Испания
  • 21 - 22 Юни - Ногаро - Франция
  • 4 – 6 Юли - Red Bull Ring - Австрия
  • 18 – 20 Юли - Nürburgring - Германия
  • 30 - 31 Август - Мост – Чехия
  • 20 - 21 Септември- Золдер - Белгия
  • 4 - 5 Октомври- Джарама - Испания
  • 11 - 12 Октомври- Льо Ман - Франция

За Goodyear Dunlop

Goodyear е една от най-големите компании за гуми в света. В нея работят около 69 000 души и произвежда своите продукти в 52 съоръжения в 22 страни по целия свят. Нейните два иновационни центъра в Акрон, щата Охайо и Колмар-Берг, Люксембург полагат усилия за развиване на състоянието на най-съвременните продукти и услуги, които определят технологията и стандарта за изпълнение на индустрията.

Гамата от гуми на Goodyear Dunlop Europe за товарни автомобили и автобуси включва повече от 400 различни гуми, с повече от 55 размери. Много от водещите световни производители на товарни автомобили прилагат като стандарт гумите на Goodyear, включително DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania и Volvo. Goodyear също така доставя гуми за всички големи производители на ремаркета. С Fleet First, която включва мрежа за услуги TruckForce, ServiceLine 24h пътна помощ, FleetOnlineSolutions система за управление в интернет и Goodyear Retread Technologies, Goodyear осигурява един от най-широките диапазони на специализирани услуги в индустрията.

За повече информация за Goodyear и нейните продукти, посетете www.goodyear.com.

 реклама