EasyJet получи право да извършва полети от Милано Линате до Рим Фиумичино

Авиокомпанията ще открие директни полети по този маршрут
по статията работи: Теодора Пенева
EasyJet получи право да извършва полети от Милано Линате до Рим Фиумичино
Снимка: easyJet

easyJet, най-големият въздушен оператор в Европа и същевременно 3-тa по големина в Италия авиокомпания, получи разрешение от италианската комисия за конкуренцията да извършва полети между Милано Линате и Рим Фиумичино. Като резултат, авиокомпанията ще открие директни полети по този маршрут.

easyJet приветства решението на италианската комисия да разшири конкуренцията за пътуване между летищата Милано Линате и Рим Фиумичино. Предоставянето на слотове е победа в полза на италианските потребители, на които е дадено правото да избират с кого да пътуват. Това е историческо решение и ще стимулира конкуренцията в най-важната вътрешна дестинация за италианската икономика. easyJet ще позволи на бизнес пътниците и на тези, пътуващи за почивки, да се възползват от евтини тарифи и ще предложи сутрешни и вечерни полети от двете летища, за да отговори на потребителското търсене. Авиокомпанията ще извършва полетите със своите нови самолети Еърбъс А319 5 пъти дневно между летищата Милано Линате и Рим Фиумичино.

Франсис Оусли, регионален директор на easyJet за Италия, заявява: 

"Щастливи сме, че получихме право да летим между Милано Линате и Рим Фиумичино. Вярваме, че това е правилното решение за потребителите и затова бяхме подкрепяни от комисията за конкуренцията още от самото начало. Знаехме, че да бъдеш превозвач трябва да си способен да създаваш конкретни преимущества за потребителите и затова easyJet  вече предлага на италианците лесно и удобно пътуване с отлично качество на услугите.

Това решение  представлява основополагащ момент за пазара. Вярваме, че нашите услуги ще бъде популярни и ще бъдем в състояние да отговорим на очакванията за търсене от страна на бизнес пътниците. easyJet отново доказва, че когато навлизаме на нов пазар, ние го разширяваме – създаваме конкуренция и ниски тарифи за пътуване, позволявайки на повече хора да пътуват по даден маршрут. Очакваме с нетърпение да посрещнем пътниците на борда на нашите самолети през следващите седмици".

 реклама