Composity разработи първата ERP система за нуждите на малкия и среден бизнес

Новата бизнес платформа, създадена от Composity, обещава да развенчае вярването, че само големите компании могат и трябва да се възползват от предимствата на ERP системите, за да оптимизират бизнес процесите си и да управляват бизнеса си.
по статията работи: Данаил Казаков
Composity разработи първата ERP система за нуждите на малкия и среден бизнес

До края на годината Composity планира да разработи и пусне на пазара пълната гама от дигитални решения за управление на бизнеса. Цялостната бизнес екосистема включва както софтуерни продукти за управление на вътрешните бизнес процеси - CRM, склад, финанси, фактуриране, документи и бизнес анализи, така и маркетинг инструменти за управление на уеб присъствие, онлайн продажби и маркетинг кампании.

Изградена е изцяло според нуждите и финансовите възможности на малкия и среден бизнес, Composity въплъщава философията и функциите на ERP системите, използвани до момента от големите бизнес корпорациите.

"Идеята се зароди след като дълги години внедрявах софтуерни продукти за големи компании. Бях впечатлен как тези решения помагат на компаниите да станат още по-конкурентни чрез намиране на пропуските им и анализ на данните им. Реших да направя това възможно и за малкия и среден бизнес и най-важното да могат да си го позволят" сподели основателят на платформата.

Според наскоро публикуван доклад на Aberdeen Group, 84% от средните компании в световен мащаб вече са внедрили ERP в техния бизнес. Изправени пред нарастващото въздействие на глобализацията, средните компании разбират, че трябва да наложат технологиите в бизнес процесите си, за да се конкурират и да растат. А вероятно сега е ред и на малките да осъзнаят нуждата.

До скоро тези системи имаха лошата репутация на пословично скъпи и трудни за внедряване, сложни за реализация проекти, отнемащи много човешки ресурси.

От Composity обясняват, че добрата новина за бизнеса е огромното подобрение в начина по който ERP системата на фирмата е проектирана и реализирана. Облачният компютинг дава равен достъп на всички фирми до ERP системите и понижава общата цена за притежание, която може да бъде критична за малките и средни компании с ограничени ИТ ресурси. Внедряването на системата е олекотено до минимум и отнема не повече от 30 дни

Според основателят на платформата, Composity ще улесни бизнес процесите като даде достъп на малките и средни компании до софтуер, който да им помогне да създадат свой корпоративен сайт или онлайн магазин, да управляват вътрешните си процеси чрез CRM, складов и финансов софтуер, да подредят и организират документацията си и всичко това на цени равносилни на бюджета за кафе на компанията за месец.

ERP (Enterprise Resource Planning) системите са гръбнака на бизнес процесите в една компания – интегрирани софтуерни приложения тяхната цел е да обезпечат информационния поток, контрола и анализа на всички процеси в компанията. Счита се, че тяхното внедряване и употреба допринасят за по-бързи и информирани бизнес решения, с което допринасят за разширяването и просперитета на компаниите.

 реклама