Живописните платна на Илиана Манукова в уютния дом на АРТЕ  3

Експозицията може да бъде видяна във фоайето на петзвездния хотел
по статията работи: biznews.bg
Живописните платна на Илиана Манукова в уютния дом на АРТЕ

Пловдивската художничка Илиана Манукова откри самостоятелната си изложба живопис "Контрасти" в Arte Spa&Park Hotel. Тя е поредния творец, който гостува в петзвездното бижу в спа столицата Велинград.

В различни тонове Илиана е изразила своето усещане за света - в който идваме и от който си отиваме. "Живописта е странно място, тук се срещат дух и материя и срещата им е свиреп сблъсък или нежна прегръдка. Как да отговоря на извечния въпрос кое е първично, когато поривът на духа ражда материален резултат, който от своя страна събужда чувства, преживявания? Картината винаги е обект и субект едновременно, тя е процесът на визуализация на емоциите. Този процес съществува преди и след мен - след ателието, след изложбата...", споделя художничката.

Тя поставя на първо място личността с главно "Л”, осъзната и непредсказуема, търсеща себе си сред много идентичности, покрита с рани от вражески и уви приятелски оръжия и така преживяваща своя катарзис. Интересуват я силите, които формират тази личност, ангелите и демоните й, романтичността на характера, изкачванията и спадовете в живота ни. Използвайки контраста и създавайки фигури, които запазват равновесие и пренебрегват земното притегляне, Илиана разказвам за тези реещи се в безтегловност човешки чувства.

1919619

Художничката често търси своя отговор и на въпроса за близостта. Срещите с нея, със самотата, нежността, отегчението, мълчанието, болката... Срещи с всичко, което сме или искаме да бъдем. Темата е основна в нейните картини. Срещите като повод за близост или като опит за бягство от самотата. Труден избор, защото явявайки се контрапункт на отчуждението, близостта може толкова да му прилича.

В своите картини Илиана избира личността, защото вярва в нейната независимост и сила. Избира любовта, защото я привлича тайната й. Избира близостта, за да я съхрани от отчуждението.

Живописните платна на Илиана Манукова могат да бъдат видяни или закупени в хотел ARTE във Велинград до края на месец юни.

1919620

ОЩЕ ЗА ИЛИАНА МАНУКОВА:

Илиана Манукова е родена през 1970г. в гр. Пловдив. Завършила е Средно Специално Художествено Училище "Цанко Лавренов” в гр. Пловдив през 1989г. През 1998г. се дипломира като магистър по живопис в Национална Художествена Академия в класа на проф. Андрей Даниел. Членува в ДПХ и СБХ.На годишна изложба на ДПХ през декември 2003г. получава наградата за млад автор на името на Георги Божилов-Слона. През 2006г. на годишна изложба на ДПХ получава първа награда живопис. Участвала е в общи изложби на ДПХ, както и в националните изложби на СБХ. Участвала е в международни пленери по живопис в Македония, Словения и България. Нейни картини са собственост на частни колекции в САЩ, Канада, Германия, Словения, Македония.

1919623

ОЩЕ ЗА ARTE SPA&PARK HOTEL:

Разположен в подножието на гората сред дивна гледка и уникална природа, в район с чист въздух и висока йонизация, Arte Spa&Park Hotel във Велинград първо ще Ви грабне със своя кокетен алпийски стил и архитектурна елегантност. Миг след това ще усетите тишината и спокойствието, които пленяват сетивата, за да се потопите в незабравимо преживяване сред комфорт и лукс за събуждане на жизнените сили и усещане за лекота. Със своите 126 стаи и апартаменти Arte Spa&Park Hotel предлага разнообразни възможности за настаняване, които да отговорят най-добре на желанията за комфортна и пълноценна почивка. Заведенията в Arte Spa&Park Hotel пленяват с неповторима атмосфера, разнообразие от напитки и добра храна. Безброй вкусови изненади и предизвикателства ще пробудят любопитството и в най-изтънчените ценители на кулинарото изкуство. Спа центърът на хотела разполага с вътрешна и външна зона и територия от 1500 кв.м. Dzen Spa предлага невероятно разнообразие от процедури, с които да се погрижите, както за красотата, така и за здравето си.

www.artehotel.bg

www.facebook.com/artespahotel/

Instagram: artespaparkhotel

 реклама